All-vädersdäck ger flexibilitet för körning året runt

vinterdäck

När du använder all-vädersdäck på din bil eller SUV är du redo för alla typer av väder. Om du väljer vinterdäck som är vintergodkända kan du använda samma däckuppsättning under hela året. På så sätt behöver du inte oroa dig för att byta däck mellan vinter- och sommardäck.

Den extra flexibiliteten ger dig god säkerhet utan att använda två uppsättningar däck, en uppsättning vinterdäck och en uppsättning sommardäck. Detta sparar några initiala investeringskostnader genom att bara köpa en uppsättning istället för två och du behöver inte oroa dig för att lagra den andra uppsättningen när den inte används.

Eftersom du inte byter mellan sommar- och vinterdäck är det viktigt att mäta skillnaden i slitage mellan de främre och bakre däcken så att du kan rotera däcken för att jämna ut eventuella skillnader. Detta görs normalt när du byter mellan sommar- och vinterdäck. Rotation ska göras när det finns en skillnad på 2-3 mm.

Du har lagt till säkerhet genom att veta att du alltid har däck som är bra för alla väderförhållanden och att det alltid är säkert att köra. Du behöver inte oroa dig för när du ska byta däck eller om du är för sent med ditt däckbyte. Du är alltid i en dålig situation om snön kommer medan du fortfarande har sommardäck på din bil.

Det faktum att all-vädersdäck kan ge dig bra grepp och kontroll både under vintern och sommarsäsongen gör dessa däck till ett mycket bra och säkert alternativ för förare som bor i områden utan långa vintrar och som inte vill bry sig med däckbyte under året. Detta är ett mycket bättre och säkrare alternativ än att köra med bara sommardäck året om du har enstaka vinterväder.

För mer information om ökad flexibilitet med all-vädersdäck, besök: nokiantyres.se

Scroll to Top