Sähköautosi tarvitsee talvirenkaat, joita suositellaan sähköautoille

 

Kaikkia renkaita ei suositella käytettäväksi sähköautoissa tai hybrideissä. Kun ostat uusia renkaita sähköautoosi, sinun on tarkistettava, suositellaanko renkaita käytettäväksi sähköajoneuvoissa. Jos niitä suositellaan, renkaan valmistaja ilmoittaa siitä, jotta tiedät, että ne ovat hyvä valinta käytettäväksi sähköautossasi tai hybridissäsi. Jos valitset renkaita, joita ei suositella käytettäväksi näissä ajoneuvoissa, ne saattavat kulua hyvin nopeasti eivätkä tarjoa samaa turvallisuutta ja suorituskykyä.

Asumisalue määrittää, mikä talvirengas sopii parhaiten ajoneuvoosi. Voit usein valita talvirenkaista, jotka ovat saatavana nastarenkaina tai nastattomina renkaina, tai sitten talvihyväksytyt jokakelin renkaat. Erikoisrenkaat antavat sinulle parhaan turvallisuuden ja suorituskyvyn talvella, mutta kaikilla alueilla ei tarvitse vaihtaa renkaita talven takia, ja silloin jokakelin renkaat voivat olla mukavampi ja käytännöllisempi ratkaisu. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia äkillisistä säämuutoksista ja olla jumissa kesärenkaiden kanssa, kun teitä peittää lumi.

Sähköajoneuvoissa painavien akkupakettien vuoksi haluat varmistaa, että sinulla on ensiluokkaiset renkaat, jotka kestävät suuren kuormituksen. Tarvitset myös renkaat, jotka antavat hyvän pidon, jotta voit pysäyttää raskaamman ajoneuvosi lyhyimmällä mahdollisella matkalla. Haluat varmistaa, että ne on valmistettu pienellä vierintävastuksella, mikä vähentää tarvittavaa energiamäärää ajon aikana, jolloin hybridi- tai sähköauto voi mennä pidemmälle jokaisella latauksella. Se vähentää myös kulumista ajon aikana, jotta renkaat kestävät pidempään. Sähköajoneuvojen suuremman painon lisäksi sähkömoottoreilla on suurempi vääntömomentti verrattuna polttomoottoreihin, joten renkaan kuluminen on suurempaa.

Kun käytät jokakelin renkaita, käytät usein vain yhtä rengassarjaa koko vuoden ajan eli sinun ei tarvitse vaihtaa renkaita kesä- ja talvirenkaiden välillä. Se voi olla erittäin kätevää, mutta se tarkoittaa myös, että et käy renkaiden huoltamolla kahdesti vuodessa renkaanvaihdon vuoksi. Puute tästä, että asiantuntijat tarkastavat renkaat säännöllisesti, vähentää turvallisuutta. Joten sinun tulee tarkistaa renkaat säännöllisesti itse. Tarkista renkaiden yleinen kunto, rengaspaine ja mittaa kulutuspinnan syvyys nähdäksesi, milloin sinun täytyy kiertää renkaita. Sähköautoilla kuluminen on yleensä suurempaa, mikä tarkoittaa, että joudut kiertämään renkaita useammin kuin olet tottunut normaalin auton kanssa. Joten kun viet ajoneuvon huoltamolle renkaiden kiertämistä varten, varmista, että he myös tarkistavat auton renkaiden kunnon, jotta tiedät milloin sinun on ostettava uudet renkaat.

Lisätietoja sähköautojen ja hybridien eri renkaista on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi

Scroll to Top