Saker du kan kontrollera på din bil när du stannar för att tanka

vinterdäck

Eftersom vi stannar regelbundet för att tanka bilen, finns det också några bra kontroller vi kan göra för att underhålla vår bil för att säkerställa att den är i bättre skick, håller längre och är säkrare. En av de naturliga sakerna att kontrollera när du är på bensinmacken är däcktrycket. Däcktrycket är viktigt att kontrollera regelbundet för att säkerställa att du har rätt tryck i våra däck. Lågt däcktryck påverkar prestandan negativt. Däckets slitage ökar också när du har lågt tryck i däcken och det gör också bränsleförbrukningen. Detta kan snabbt bli en dyr läxa om den inte kontrolleras ordentligt. Detta gäller både dina sommardäck och vinterdäck.

Förutom att kontrollera däcktrycket bör du också kontrollera däckens skick. Leta efter skador på däcken som snitt eller sprickor. Om du hittar synliga skador på däcken bör du kontakta en däckverkstad. Kontroll av mönsterdjup bör också göras för att säkerställa att du är över 4mm djupt, så att du har alla nyckelegenskaper för däcket intakt.

Kontrollera sedan oljan, för att se till att oljenivån för motorn är i en rätt nivå, om du är låg på olja måste du fylla på oljan. Kolla också hur oljan ser ut, den kan vara i behov av ett oljebyte. Kontrollera sedan vindrutespolarvätskan. Det är viktigt att du har tillräckligt med det så att du kan tvätta vindrutan och hålla god sikt. Kontrollera sedan lamporna, för att se att alla fungerar korrekt och att inga lampor behöver bytas ut.

Du kan också då och då kontrollera stötdämparnas skick, genom att applicera din kroppsvikt över däcket och se om bilen återgår till sitt ursprungliga läge utan att gunga. Om den gungar måste du troligtvis besöka en bilverkstad för att få dem att ersätta den trasiga stötdämparen. De flesta av dessa behöver du inte kontrollera vid varje stopp vid en bensinmack, men när du har tid, kolla dem alla.

För mer information om bilservice, besök: https://vianor.se/

View more presentations on SharePresentation
Scroll to Top