Asiat, jotka voit tarkistaa autossasi pysähtyessäsi tankkaamaan

kesärenkaita

Koska pysähdymme säännöllisesti tankkaamaan autoa, on myös hyviä tarkastuksia, joita voimme tehdä automme kunnossapidon varmistamiseksi, että se on paremmassa kunnossa, kestää kauemmin ja on turvallisempi. Yksi asia jonka voi tarkistaa huoltoasemalla, on rengaspaine. On tärkeää tarkistaa rengaspaine säännöllisesti varmistaaksesi, että renkaissa on oikea paine. Matala rengaspaine vaikuttaa haitallisesti suorituskykyyn. Renkaiden kuluminen kasvaa myös silloin, kun renkaissa on matala paine, samoin polttoaineenkulutus. Tästä voi nopeasti tulla kallis oppitunti, jos sitä ei tarkista.  Tämä koskee sekä kesärenkaita että talvirenkaita.

Rengaspaineen tarkistamisen lisäksi sinun tulee myös tarkistaa renkaiden kunto. Tarkista renkaiden vauriot, kuten viillot tai halkeamat. Jos huomaat näkyviä vaurioita renkaissa, ota yhteyttä rengasliikkeeseen. Renkaan urasyvyys on myös tarkistettava, sen on oltava yli 4 mm syvä, jotta renkaassa on kaikki keskeiset ominaisuudet.

Tarkista sitten öljy ja varmista, että moottorin öljytaso on oikealla tasolla. Jos öljyä on vähän, sinun on lisättävä öljyä. Tarkista myös miltä öljy näyttää, se voi tarvita öljynvaihtoa. Tarkista sitten tuulilasin pesuneste. On tärkeää, että autossa on sitä tarpeeksi, jotta voit pestä tuulilasin ja ylläpitää hyvää näkyvyyttä. Tarkista sitten valot, että ne kaikki toimivat kunnolla ja ettei valoja tarvitse vaihtaa.

Voit myös tarkistaa iskunvaimentimien kunnon ajoittain asettamalla ruumiinpainoa renkaan päälle ja näet, palaako auto alkuperäiseen asentoonsa heilumatta. Jos se heilahtaa, joudut todennäköisesti käymään autokorjaamossa vaihtamassa rikkoutuneen iskunvaimentimen. Suurinta osaa näistä ei tarvitse tarkistaa joka kerta kun pysähdyt huoltoasemalla, mutta tarkista ne kaikki, kun sinulla on aikaa.

Lisätietoja autopalvelusta on osoitteessa https://vianor.fi/

 

View more presentations on SharePresentation
Scroll to Top