Joitakin huomioonotettavia asioita kun etsitään talvirenkaita hybridiautoille

Jos asut alueella, jossa on ankarat talvet ja jotka vaativat talvirenkaita, sinun on varmistettava, että valitset talvikäyttöön hyväksytyt renkaat: Vain talvirenkaita tulee käyttää alueilla, joilla on säännölliset talvet ja paljon lunta ja jäätä. Koska lumi, jää ja sohjo tekevät ajamisesta erittäin vaikeaa, sinun on varmistettava, että valitset ensiluokkaiset talvirenkaat, jotka voivat lisätä ajoturvallisuuttasi. Sähköautojen tai hybridien omistajille on löydettävä talvirenkaat, jotka on suunniteltu käytettäviksi hybridissä tai sähköautossa. Tämä johtuu siitä, että akut tekevät näistä ajoneuvoista painavampia ja tarvitsevat siten ylimääräistä pitoa ja kitkaa, koska lisäpaino hidastaa niiden pysähtymistä. Talvirenkaita on saatavilla sekä nastarenkaita että kitkarenkaita, ja molempia on saatavilla hybridiautoihin ja sähköautoihin. Rengasta valittaessa on otettava huomioon ensinnäkin millaisissa talviolosuhteissa aiot ajaa, samoin kuin kokemustasosi ajaessasi lumella ja jäällä.

Nastarenkaat sopivat paremmin, jos asut lähellä rannikkoa, jossa tiet ovat yleensä jäisiä talvella. Toisaalta nastattomat renkaat soveltuvat paremmin lumisille teille. Talvirenkaat, kuten Nokian Hakkapeliitta R3: n kitkarenkaat, tarjoavat heltymättömän pidon hallitulla ajettavuudella sekä jäällä että lumella, samalla kun ne säästävät polttoainetta vihreämmän ajokokemuksen saavuttamiseksi. Niissä on luonnollisesti 3 PMSF-symboli “three peak mountain snowflake” -symboli, joka osoittaa, että ne on hyväksytty talvikäyttöön. Nastattomilla renkailla on se etu, että ne voidaan asentaa autoon aikaisemmin syksyllä, mikä on suuri etu jos asuinpaikkasi sää on ennalta arvaamaton syksyn aikana. Sama pätee kevääseen, jolloin sää voi muuttua nopeasti.

Kehittyneen rengasteknologian ansiosta kumisekoituksissa on tehty monia innovaatioita muiden tekniikoiden kanssa, mikä tekee nastoitettujen talvirenkaiden käytöstä vähemmän välttämätöntä. Jos valitset kuitenkin nastarenkaat, voit olla varma, että mikään ei paranna näitä renkaita jäällä ja pakatulla lumella, mikä antaa sinulle parhaan pidon ja kitkan, etenkin sivuttaiskitkan turvallisen talvikäytön takaamiseksi. Jos asut alueella, jossa on paljon jäisiä olosuhteita ja nastarenkaat ovat laillisia, nämä ovat ylivoimaisesti paras valinta.

Mikään ei päihitä talviajoon tarkoitettuja talvirenkaita, nastattomia tai nastarenkaita ankarissa talviolosuhteissa. Talvirenkaat on valmistettu joustavasta kumiseoksesta sekä ainutlaatuisesta kulutuspintamallista, joka on tarkoitettu käytettäväksi jäällä, lumella ja sohjossa. Eikä talvirenkaiden tarvitse tehdä mitään kompromisseja, kuten jokakelin renkaiden on tehtävä. Kun asennat ne autoon, voit olla varma, että nautit erinomaisesta pidosta ja pidosta sekä kiihdytyksessä, jarrutuksessa että risteyksissä. Sinun on kuitenkin vaihdettava takaisin kesärenkaisiin heti, kun talvikausi on ohi, jotta voit nauttia täydellisestä pidosta kesärenkailla. Talvirenkaiden liian pitkä käyttö lämpimillä ja kuivilla teillä lisää renkaiden kulumista ja heikentää suorituskykyä.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

Scroll to Top