Kuinka varmistaa, että autossa on hyvä ajoturvallisuus

öljynvaihtoa

Ajoturvallisuus koostuu useista tekijöistä. Sinun on oltava hyvä kuljettaja, ja osata ajaa sekä kesällä että talviolosuhteissa. Jos sinulla ei ole kokemusta ajamisesta talviolosuhteissa, sinun tulee harjoitella erityisillä kaistoilla, jotka simuloivat liukkaita olosuhteita. On tärkeää ymmärtää miten auto toimii lumella ja jäällä, ja tottuminen pitkään jarrutusmatkaan liukkaalla pinnalla on tärkeää turvallisen ajon kannalta. Joten varmista, että pystyt käsittelemään autoasi myös vaativissa tilanteissa. Varmista myös, että sinulla on hyvät talvirenkaat ja ne on asennettu autoon ennen ensimmäisen lumen tuloa.

Sinun on varmistettava, että sinulla on turvallinen auto ja että se on hyvässä kunnossa. Jarrujen on toimittava kunnolla, iskunvaimentimien on oltava hyvässä kunnossa. Kaikkien auton valojen on toimittava; tuulilasinpyyhkimien täytyy puhdistaa ikkuna hyvän näkyvyyden varmistamiseksi myös pimeässä.

Kaikki nesteet, kuten jarruneste, moottoriöljy ja jäähdytysnesteet, on täytettävä. Autokorjaamon suorittama kuntotarkastus on hyvä tapa tarkistaa kaikki tärkeät osat ja toiminnot, että voi ajaa turvallisesti. Se voi myös säästää rahaa koska ongelmat löytyvät ajoissa ennen kuin niistä kasvaa suurempia ongelmia. Auton kuntotarkastuksessa voidaan arvioida tarvitseeko autosi jarruhuoltoa, öljynvaihtoa vai rengashuoltoa. Akkupalvelu voi olla tärkeää myös ennen talven alkua, että auto käynnistyy helposti myös kylmänä.

Auton renkaiden on oltava hyvässä kunnossa. Niissä on oltava oikea urasyvyys ja rengaspaine. Sinulla on oltava myös oikeat renkaat kuluvalle kaudelle, eli talvirenkaat, jotka on asennettu ennen talven alkua. Nastarenkaat tai nastattomat renkaat ovat talvirengasvaihtoehtoja, jotka molemmat tarjoavat hyvän pidon lumella ja jäällä ja ne tulisi yhdistää kesärenkaisiin vuoden lämpiminä kuukausina.

Lisätietoja turvallisesta ajamisesta on osoitteessa https://vianor.fi/

Scroll to Top