Hvordan sikre at bilen har høy kjøresikkerhet

tilstandsrapport

Kjøresikkerhet er en kombinasjon av en rekke forskjellige faktorer. Du må være en god sjåfør med riktig evne til å kjøre både om sommeren og om vinteren. Hvis du ikke har erfaring med å kjøre i vinterforhold, bør du øve på spesielle baner som simulerer glatte forhold. Å forstå hvordan bilen fungerer på snø og is er ekstremt verdifullt og å venne seg til den lange bremselengden på glatte underlag er viktig for sikker kjøring. Så sørg for at du kan håndtere bilen din selv i vanskelige situasjoner. Du må også sørge for at du har gode vinterdekk og ha dem montert på bilen før den første snøen kommer.

Du må sørge for at du har en trygg bil og at den er i god stand. Bremsene må fungere skikkelig, støtdemperne må være i god stand. Alle lysene på bilen må fungere; vindusviskere bør rengjøre vinduet for å sikre god sikt selv under mørke forhold.

Alle væsker som bremsevæske, motorolje og kjølevæsker skal fylles. Å ha et verksted som gjør en tilstandsrapport på bilen din der de sjekker alle viktige deler og funksjoner er verdifullt for sikker kjøring. Det kan også spare penger ved å finne problemer tidlig før de blir større problemer. De kan vurdere om bilen din trenger bremseservice, oljeskift eller dekkservice. Batteritjeneste kan også være viktig før vinteren begynner, slik at du enkelt kan starte bilen selv når den er kald.

Dekkene på bilen må være i god stand, med riktig mønsterdybde og med riktig dekktrykk. Du må også ha riktige dekk for inneværende sesong. Så vinterdekk montert før vinteren begynner. Piggdekk eller piggfrie dekk er vinterdekkalternativene du har, hvor begge gir godt grep på snø og is og bør kombineres med sommerdekk i de varme månedene.

For mer informasjon om sikker kjøring, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top