SUV måste ha SUV-vinterdäck monterade för säker vinterkörning

SUV sommardäck

Alla fordon behöver vinterdäck för vinterkörning. Det finns egentligen inga undantag. Stadsjeeparnas däck ser mer robusta ut och kan förväxlas med däck som skulle kunna klara snö och is, men tyvärr är det inte så. Gummit i SUV sommardäck kommer att bli hårt, eftersom gummiblandningen eller slitbanemönstret inte är konstruerade för kalla temperaturer och vinterförhållanden. En del av däckens grepp kommer från förmågan att anpassa sig till vägytan och låsa ihop dem med ytan så att gummit trycks in i mikrohåligheter i ytan. När däcken är hårda kommer det inte att hända.

Vinterdäck är utformade för kallt väder och för att ha bra grepp på snö och is. De har också en gummiblandning som håller dem mjuka och smidiga vid låga temperaturer. Deras slitbanemönster är speciellt utformade för att hantera snön och skapa grepp på isen. Dubbdäck använder metalldubbar som sticker ut från slitbanan och används som ett sätt att skapa överlägset grepp om is. För dubbfria SUV-däck använder de greppartiklar och innovativ design i slitbanan för att skapa grepp på is. När du försöker köra med sommardäck har du inget som genererar det extra grepp som behövs, slitbanemönstret och gummiblandningen är annorlunda än vad du behöver på vintern.

Det är viktigt att du monterar SUV vinterdäck på din SUV i tid innan snön slår ut på gatorna. Du måste ha dem monterade innan vintern kommer för att du ska vara säker när du kör. SUV vinterdäck kommer att överträffa SUV sommardäck redan då temperaturen sjunker under noll grader Celsius, så byt tidigt.

För mer information om vinterdäck för stadsjeepar, besök: nokiantyres.se

Scroll to Top